עוד דברים על הקומביסטימר שהיה פעם קדירה.
מאת: רמי-גד יעקב
גיא היקר . תודה על תגובתך במייל לכתבה מהקדירה לקומביסטימר.
כדי להרחיב את יריעת המידע על הקומביסטימר, ולענות על השאלות המעניינות, פנינו למהנדס של לשף טכנולוגיות, אמנון שרעבי, ולהלן תשובותיו.
ש. אמנון, מה זה קומביסטימר?
ת. "אכן ההגדרה שניתנה בכתבה הקודמת מתאימה. הקומביסטימר הוא גלגולה של הקדירה העתיקה", השיב אמנון בחיוך והוסיף: "אולם עולם ההייטק לא פסח על עולם הבישול והטכנולוגיה לשף, הקדירה המסורתית הפכה לקומביסטימר, מכשיר מתוחכם העונה לצורכי הבישול והאפייה והוא ממש ציוד קיומי במטבח ולכל שף.
ש. תוכל לפרט מהן הנקודות החשובות בטכנולוגיה של הקומביסטימר?
ת. הדברים החשובים בקומביסטימר הם:
? הגנה ממים: באופן טבעי מרבית עבודת המטבח מתנהלת בסביבה בעלת רטיבות רבה ולכן מבחינה בטיחותית חשוב להקפיד על קומביסטימר מוגן מים שעומד בתקנים מחמירים.
? אופטימיזציה של רמת הלחות ביחס לבישול (בקרת אקלים אופטימלית) ניתן במיוחד בקומביסטימר מתוצרת ELOMA גרמניה.
? מפוחי נרוסטה
? אפשרות לשימוש לצורך אפייה
? מערכת לאיתור תקלות
? חלל פנימי ללא פינות האורות שיירי אוכל.
? מפסק אוטומטי לפתיחת הדלת בביטחון.
אלו הנקודות העיקריות שחייבות לעמוד בפני השף או הצרכן בבואו לבחור קומביסטימר, ושוב בהשאלה מהקדירה, דבר ידוע הוא לכל מי שעסק ועוסק בבישול, שלכל קדירה, ולכל סיר, יש את הטעם הייחודי, חלקם אופטימליים, וחלקם פחות . אם בקומבסטימר יש את כל התכונות שמניתי לעיל, הטעם יהיה הטעם האופטימלי המירבי.
ש. אתה מהנדס המייעץ ללשף טכנולוגיות המשווקת את הקומביסטימר של ELOMA מה מייחד את הקומבסטימר הספציפי הזה?
ת."צריך להבין שהקומביסטימר הוא אחד המכשירים המרכזיים בציוד מטבחים. בקומביסטימר של ELOMA המשווק על ידי לשף טכנולוגיות,הושם דגש על טכנולוגיה מעולם ההייטק עם פקדים ממוחשבים המביאים לאוכל טעים יותר, חיסכון במים וחשמל, בטיחות ויעילות במטבח המוסדי. אני חייב להדגיש זווית נוספת, מעבר להשכלתי כמהנדס מכונות אלא כאדם שומר מצוות, נושא הכשרות במטבח היהודי מרתק אותי באופן אישי כיון שבישראל רוב המטבחים כשרים, לכן הציוד למטבחים, שמשווקת לשף טכנולוגיות, מותאמים לכך, מתוך התפיסה הכוללת, לצרכיו של השף והמטבח המודרני, גם להתחשבות במטבח היהודי ולכל ההיבטים ההלכתיים והחידושים הטכנולוגיים בנושא זה.
לדוגמא הקומביסטימר ELOMA הנו בין היחידים שמגיע לטמפ' של 300 מעלות צלסיוס. זו מעלה שמספיקה להכשרת כבד לדעת חלק מן הפוסקים! ובתחומים אלה יש להלך בזהירות ולהימנע מטעויות. ידועים לי מקרים רבים שמחוסר ידע של משווקי ציוד למטבחים נגרמו מצבים של אי נעימוית וזאת בלשון המעטה, בכל הנוגע למטבח היהודי הכשר.
תודה אמנון ,בשבוע הבא נדבר על הציוד למטבחים, אולי על קוצץ ירקות.
רמי-גד יעקב.עיתונאי ועורך.לשעבר עורך השבועון הדרומי שבע ועתונאי ברשת ידיעות תקשורת.
יועץ תקשורת ומתמחה בכתיבת מאמרים,ראיונות וכתבות לרשת האינטרנט
יועץ תקשורת ומתמחה בכתיבת מאמרים,ראיונות וכתבות לרשת האינטרנט